12 варненски кикбоксьори от СК „Вокил“ тръгват за Световната купа в Будапеща

Спорт

11-06-2024, 14:35

Снимка:

СК „Вокил“

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

За първи път варненски клуб по кикбокс изпраща толкова много състезатели в трите стила на ринг.

Общо дванадесет състезателя изпраща най-добрия клуб по кикбокс и муай тай на ринг в цялата страна за 2023 г. 

Те ще бъдат част от националния отбор по кикбокс, който ще се яви на двадесет и деветото издание на най-старата и престижна световна купа по кикбокс в Будапеща Унгария. 
За първи път варненски клуб по кикбокс изпраща толкова много състезатели в трите стила на ринг.

Отборът ще отпътува за София на 12.06.2024г. рано сутринта, за да може да се присъедини към огромната група от 136 състезателя с организиран транспорт от федерацията. Това е състава с имената на момчетата и момичетата, които ще защитават честта на град Варна на и България:
1. Георги Димов
2. Виктор Ненков
3. Виктор Михалев
4. Виктор Илиев
5. Кристиян Димитров
6. Венцислав Кондов
7. Ясен Бирсен
8. Николай Димитров
9. Али Юзеир
10. Теодора Тодорова
11. Преслав Георгиев
12. Методи Георгиев

Ето какво заяви и председателя на клуба Галин Димов:
"Доволен съм, че треньорския екип в лицето на Петър Петров и Димитър Георгиев успяха да подготвят отбора. Всеки един от тях е ставал шампион в България, а някои от тях вече са настоящи Европейски шампиони и носители на Европейски и Световни купи. Благодарим на спонсорите си, че се отзоваха, защото все още нямаме получено финансиране от Общината и държавата. Инвестирахме много време и средства, за да създадем този отбор,смятам, че ще се представят достойно и ще бъдат уважени когато се върнат. Това е нашата последна генерална репетиция преди Световното първенство за кадети в края на месец август ".
 
По програма на събитието на 13.07 (четвъртък) всички участници ще преминат медицински преглед и контролно мерене на килограмите, а в петък започват квалификациите. В събота и неделя са разпределени финалите.