Проведе се втори турнир по водно спасяване за купата на Св. св. Константин и Елена

Спорт

12-06-2024, 12:47

Снимка:

Св. св. Константин и Елена

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Събитието има състезателен характер.

На полуолимпийският басейн в комплекс Аквахаус Термал и Бийч – к. к. Св. св. Константин и Елена се проведе втори турнир по водно спасяване.
Турнирът  се организира от БЧК, Община Варна Дирекция "Спорт" и курортен комплекс Св. св. Константин и Елена и се провежда за работещите спасители от плажовете и басейните в цялата страна. 

Събитието има състезателен характер, като целите са:  да се популяризира водно- спасителната професия; да се прегледат, готовността и професионалните качества на водните спасители; обмяната на специализирана професионална информация и превръщане на спортното мероприятие в традиция.

Участниците в състезанието имат задължително актуален талон за 2024 г. с медицинска заверка. Всеки отбор се състои от четирима участника, като за крайното отборно класиране се взимат предвид резултатите на първите трима. Участие взеха отбори от Северното черноморие. Дисциплините, в които се състезаваха са : 100 метра свободен стил с плавници, 50 метра извличане с манекен, а отборният старт бе в дисциплината : 4 x 50 метра със спасителен буй.

Победител в дисциплината 100 метра свободен стил с плавници при мъжете е: Максим Михайлов, а при жените Симона Георгиева. При 50 метра извличане на манекен победител е Дамян Любомиров, а от отбор жени е Симона Георгиева. В отборната дисциплина 4 x 50 метра със спасителен буй финалисти са отбор Златни пясъци. 

Участниците в турнира получиха купи и медали от Община Варна и награди осигурени от партнъорите на турнира AQUAHOUSE TERMAL & BEACH.