Варна е сред най-евтините плажни дестинации за живеене в света

Туризъм

14-06-2024, 15:43

Снимка:

Varnautre.bg/Архив

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Класацията на специализирания сайт Travel and Leisure определи морската ни столица като „перспективна луксозна дестинация“ на Балканите.

Мнозина мечтаят да се събудят от успокояващия звук на разбиващите се вълни. Но с инфлацията и цените на недвижимите имоти, които повишават разходите за живот, малцина могат да си позволят да се преместят в крайбрежен град. Все пак летните жеги започнаха да мотивират мнозина да мислят за прохладно бягство в близост до морето.

Така започва материалът на специализирания туристически сайт Travel and Leisure, в който са класирани десетте най-бюджетни плажни дестинации в света. Сред тях е и третият по големина български град – Варна.

Разположен на българското черноморско крайбрежие, северно от Гърция и Турция, Варна е средно голям град, предлагащ достъп до живописни плажове, музеи, аквариум, оживена градина, много курорти и международно летище, се казва в класацията на Т+L.

Според изданието регионът е перспективна луксозна дестинация на Балканския полуостров, с присъствие на световни марки в хотелиерството, като Meliá, а Nobu наскоро обяви плановете си да отвори обект в района.

Освен това България беше обявена за едно от най-добрите места за инвестиране в недвижими имоти от Sothebys през 2023 г.

Ето кои са и другите дестинации в класацията:

Джорджтаун, Пенанг, Малайзия

Столицата на Пенанг е остров край западното крайбрежие на Малайзия. Това е оживен град, който предлага исторически забележителности, колониална архитектура, разполага с признание от ЮНЕСКО и от 2008 г. се намира в списъка на световното наследство.

Валенсия, Испания

Тук ще опитате истинска паеля, както и много други шедьоври от местната кухня. Животът е достъпен, а плажовете са едни от най-добрите в Европа.

Масатлан, Мексико

Мексико има много територии, които не са оценени от туристите. Дигиталните номади също откриват Масатлан и го определят като перфектна локация за живот.

Кангу, Бали, Индонезия

Бали е известен със своите туристи и много често има протести от местните. Мнозина препоръчват Кангу - популярно село на южния бряг на Бали.

Хуа Хин, Тайланд

Това е бивше рибарско селище, известно днес като идеалното място за бягство. Местните жители и посетители го боготворят.

Лагос, Португалия

Регионът Алгарве е абсолютен магнит за експати, които обичат красиви плажове и добра кухня. В този регион има много малки и красиви селца, очакващи гости.

Тулон, Франция

Сигурни сме, че всички знаят историите за Френската Ривиера и биха искали да живеят там. Тулон не е толкова популярен, колкото Марсилия и Ница, но е много добра база за стартиране на приключение и дистанционна работа.

Азорските острови, Португалия

Те са спокойни, все още имат жизнено пространство и се определят като добра алтернатива на континенталната част на Португалия.

Пуерто Морелос, Мексико

Ривиера Мая е пренаселена и мнозина биха избягали бързо, ако трябва да живеят там. Пуерто Моралес е добра алтернатива и се намира между Плая дел Кармен и Канкун.