Обсъдиха резултатите от общинската Програма за превенция на употребата на наркотични вещества сред ученици от V – VII клас

Мисия Варна

14-06-2024, 18:20

Снимка:

Община Варна

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

До момента в дейностите по превенция на употребата на наркотици са включени 20 350 ученици от трите възрастови категории.

Дискусионна среща, на която бяха обсъдени резултатите от прилагането на общинската Програма за превенция на употребата на наркотични вещества сред ученици от V – VII клас се проведе днес в Младежкия дом. Програмата се изпълнява от общинска дирекция „Превенции“, в партньорство с Шуменския университет „Епископ Константин Преславски“, а началото й е поставено през учебната 2017-2018 година. До момента в дейностите по превенция на употребата на наркотици са включени 20 350 ученици от трите възрастови категории.

Инициативата е част от събитията, организирани от Община Варна по повод Международния ден за борба със злоупотребата и нелегалния трафик на наркотици - 26 юни. В начинанието участват и експерти от Общинския съвет по наркотичните вещества – Варна, директори на училища, психолози, педагози, учители. Усилията на участниците в инициативата вече 7 години са насочени към превенция, правилна информираност и постигане здравословен и безопасен начин на живот сред младите.

По време на срещата експертите представиха допълнителен ресурс - новосъздадена дигитална платформа за работа по Програмата, разработена специално за комуникация с младото поколение. Платформата ще осигурява бърз достъп до информация, както на педагогическите специалисти и учениците, така и на родителите.