Еко училище “Свят непознат” днес в зоопарк Варна

Животът

16-06-2024, 09:27

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Посетителите заплащат само вход за зоопарка, заниманията са напълно безплатни.

Четвъртият от поредицата “уроци” в Щастливо еко училище “Свят непознат” предстои днес, 16 юни, от 10.00 до 13.00 часа в зоопарк Варна.

Интересни гости и теми, викторини, много игри, танци, забавно градинарство и арт раболничка са предвидили и този път организаторите от СНЦ “Маджик Стрийт Варна”.

Посетителите заплащат само вход за зоопарка, заниманията са напълно безплатни.

За вълшебния свят на гората и мисията на горските служители ще ни разкаже Станимир Джамбазов от Държавно горско стопанство - Варна. Малчуганите и техните родители ще научат как да пазят природата от пожари, как да реагират при среща с диво животно по време на излет в планината и как да постъпят, ако намерят животинче бебе в беда. Опасни ли са змиите и как да реагираме при среща с влечуго в градска или горска среда, ще сподели още нашият гост.

По време на щастливото приключение, екологът към варненския зоопрак Нора Люцканова ще ни запознае с интересни факти за камилите и как да разпознаем различните видове зърнени храни.

Очарователните водещи и аниматори на събитието - кака Роси и кака Стаси, ще ни потопят във вълшебния свят на светулките и ще научим много любопитни факти за буболечетата с фенерчета на гърба.