Коста Стоянов: Няма дори задание за проектиране ремонта на Аспарухов мост

Новините

17-06-2024, 13:36

Снимка:

Moreto.net

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Депутатът от „Възраждане“ обяви, че ще насочи усилия да се случи доизграждането на АМ „Хемус".

Към момента няма дори задание за проектиране ремонта на Аспарухов мост, въпреки че бяха осигурени 150 хил. лева за целта. Това каза във Варна Коста Стоянов от „Възраждане", който ще бъде народен представител и в новия парламент. Той заяви основните приоритети за града, по които ще работи като депутат, предаде репортер на Moreto.net.

Стоянов ще насочи усилия да се случи доизграждането на АМ „Хемус". За тази година има заделени 233 млн. лева, но те не се усвояват. Много бавно текат строителните дейности по някои лотове, а по други изобщо не се работи. Зависи от управляващите, но е напълно възможно магистралата да бъде завършена за един мандат, коментира народният представител.

Ще продължи да настоява да се насочи внимание на държавата към брегоукрепването. По думите му трябва да има национална политика за това. Даде за пример Румъния, която влага огромни собствени финанси в тази насока и в същото време успешно усвоява европейски средства.

Основен приоритет ще продължи да бъде пристанище Варна. Счита, че с последната инвестиция, направена в пристанището в Констанца, има сериозен риск Варна да бъде изместена като основен стратегически център.

Представителите на „Възраждане" в Общинския съвет във Варна заявиха, че ще продължат да работят в тясно сътрудничество с депутатите им в новото Народно събрание за решаването проблемите на града.

Коста Стоянов коментира, че няма големи очаквания ГЕРБ – СДС да ги поканят на разговори за сформиране на ново правителство. Причината е, че имат пет основни приоритета, които са коренно различни от политиката на първата политическа сила.