Обсъдиха мерки за облекчаване на автомобилния трафик през летния сезон

Туризъм

18-06-2024, 11:01

Снимка:

Varnautre.bg/Архив

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

В отсечката Обзор - к.к. "Слънчев бряг", която е част от главния път Варна - Бургас, АПИ извършва текущи краткосрочни ремонти.

Мерки за облекчаване на трафика през активния летен туристически сезон обсъдиха служебните министри на туризма и на регионалното развитие Евтим Милошев и Виолета Коритарова.От Министерството на регионалното развитие се изразили готовност за реални действия за облекчаване на летния туристически сезон.

Стартът на планирания двугодишен основен ремонт на Дунав мост при Русе ще започне в началото на юли вместо през есента заради критичното аварийно състояние на моста и рушащата се настилка .От Министерството на регионалното развитие уверяват, че ремонтът няма да затрудни съществено трафика, тъй като той ще се регулира със светофар без спиране на движението, като се работи с удължено работно време и без почивни дни.

В отсечката Обзор - к.к. "Слънчев бряг", която е част от главния път Варна - Бургас, Агенция "Пътна инфраструктура" извършва текущи краткосрочни ремонти само в работните дни за периода на активния летен туристически сезон.

Тече ремонт на Дюлинския проход до Обзор, а в края на юни ще започне ремонт и на 31-километрова отсечка от село Гюловица до кръстовището с к.к. "Слънчев бряг."