Многодетен баща от Варна завършва изкачването на всички български планини

Животът

18-06-2024, 11:21

Снимка:

Фейсбук/Галин Генчев

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Галин Генчев кани всички всички любители на природата, и най-вече родители с деца, да се включат в похода.

Галин Генчев - многодетният баща и многогодишен планинар любител от Варна, планира да завърши изкачването на всички първенци на планини в България този петък (21.06.2024 г.).

Той кани всички планинари и всички любители на природата, и най-вече родители с деца, да се включат в похода за последното изкачване, който ще се проведе в планината Черна гора край Перник.
 
Сборен пункт - паркинг до Гигински манастир (Църногорски манастир) 11:00 ч.

Теренът е лесен и подходящ за деца.

След изкачването, край манастира, е планирана пресконференция/ презентация на изкачването на всички върхове, фотоизложба и дискусия.

До всички любители на българските планини и нашата красива природа. Галин Генчев ви кани на кратък поход от Гигински манастир (община Брезник, обл. Перник) до вр. Тумба 1129 м НВ и обратно по случай планирания завършек на пешеходното му начинание – изкачване на всички (над 35) български планински първенци. Походът е в планината Черна гора, отстояща на 15-20 км западно от Перник и е с дължина по-малко от 3 км в едната посока и изкачване (положителна денивелация) едва от около 180м. Походът ще е много подходящ за малки деца, ще могат да се включат и хора с по-малки двигателни способности, вкл. и по-възрастни мъже и жени.

След похода ще бъде представена фото изложба от всички планини в България и ще се проведе презентация/пресконференция във връзка с изкачването от Галин Генчев на всички върхове – планински първенци в България. Ако има желаещи за завършек ще има и дискусия на тема „Как да приобщим децата към природата и планинарството“.

Програмата е както следва:

11:00 Събиране пред Гигински (Църногорски) манастир

11:20-11:30 Тръгване от манастира към върха

12:30-13:15 Изкачване и почивка на вр. Тумба + снимки

14:00-14:30 Връщане до манастира

14:30-16:30 Представяне на изложба – снимки от планините и върховете първенци

15:00 Презентация/Пресконференция за начинанието изкачване на всички български планински първенци от варненеца Галин Генчев

16:00-17:00 Дискусия на тема „Как да приобщим децата към природата и планинарството“

Изкачването на вр. Тумба ще се проведе и при трудни метеорологични условия, но програмата може да претърпи корекции.

Изложбата, презентацията и дискусията ще са недалеч от входа на манастира, паркинга за коли и заведението за хранене.

Участието в похода и другите дейности е напълно доброволно, безплатно, без предварителни записвания и на собствен риск. Лица под 14 год. следва да са с пълнолетен придружител.

Подробности за похода вижте ТУК