Варна под блокада заради ремонта на Аспарухов мост

Мисия Варна

18-06-2024, 14:36

Снимка:

Фейсбук

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Колони с военна техника и катастрофа допълнително задръстиха единственото съоръжение свързващо южната със северната част на града.

Истински ад за шофьорите във Варна предизвика кърпенето на дупки по "Аспаруховия мост". Колони с военна техника и катастрофа допълнително задръстиха единственото съоръжение свързващо южната със северната част на града.

Припомняме, че от 8:00 часа на 18 юни, вторник, започнаха ремонтно-възстановителни дейности по участъци с нарушена пътна настилка на "Аспаруховия мост". Дейностите стартираха по източно платно (посока Бургас - Варна). За целта бе въведена временна организация на движението. Ремонтните дейности ще продължат и на 19 юни, сряда, също от 8:00 часа, когато ще се работи по западното платно (посока Варна - Бургас).

Пътните договори за рехабилитация на пътищата не предполагат да имаме инструмент, с който да накараме строителните фирми да работят нощно време. Това коментира кметът Благомир Коцев. Той обеща, че със следващите договори, че общината ще сложи клаузи, за да изиска на важни артерии, които водят до създаване на трафик, да не бъдат рeмонтирани в пиковите часове или през деня.

Катастрофа на "Аспаруховия мост" в посока Бургас между камион и лек автомобил също затруднява движението. Произшествието стана в средата на моста, а задръстването бе от Катедралния храм до мястото на катастрофата. 

Задръстването към 12:20 часа бе и в двете посоки на моста. Изминаването на разстоянието от Полиграфията до кметството в квартал "Аспарухово" и обратно отнема повече от час.

За капак на всичко колона от военна техника премина около 12 часа по съоръжението.