Община Варна започва кампания „Младежка доброволческа служба” 2024

Мисия Варна

19-06-2024, 12:42

Снимка:

Община Варна

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Крайният срок за заявяване на участие е 21 юни 2024 г.

Община Варна започва кампанията „Младежка доброволческа служба” 2024, в която набира младежи на възраст между 16 и 29 години за полагане на доброволчески труд. Желаещите млади хора могат да работят в местни неправителствени организации и институции. Те имат възможност да изберат работа в сферата на екологията, изкуството, културата, опазване на историческото наследство, спорт и туризъм, медийното обслужване и социалните дейности. Желаещите да се включат в кампанията трябва да се регистрират в Младежката доброволческа служба. Те ще бъдат ангажирани в периода юли - септември, в зависимост от предварително заявените им интереси. Полагането на доброволен труд ще отнема на младежите от 4 до 6 часа на ден, 5 дни в седмицата. Всички участници в инициативата ще получават средства за дневни разходи и удостоверение от организацията - домакин за продължителността и естеството на доброволческия труд. 

Според регламента на кампанията, организация - домакин може да бъде всяка структура, регистрирана по Закона за юридическите лица с нестопанска цел. Необходимостта от доброволци се заявява писмено и се описват подробно дейностите, които те ще се извършват по време на стажа. Предоставя се и информация, за това как ще бъде организиран престоя на доброволците.

Заявилите желание да упражняват доброволчески труд в сферата на културата, опазване на историческото наследство, медийното обслужване и други, ще имат възможност в рамките на 2 до 4 седмици, по 4 часа на ден, в месеците юли и август да натрупат професионален опит в избрана от тях институция (без да получават средства за дневни разходи). 

Крайният срок за подаване на заявления за участие е 21.06.2024 г. Формуляри на доброволци се приемат на e-mail: [email protected]. Заявления на организации, желаещи да ползват доброволчески труд се подават в деловодството на Община Варна до 21.06.2024 г. 

На 27.06.2024 г. (четвъртък) от 16:30 часа в зала 17 на Младежкия дом ще се проведе среща между доброволци и представители на неправителствените организации и институции за разпределяне на доброволците по дейности.