15 000 посетиха Фестивала на цацата

Животът

19-06-2024, 13:06

Снимка:

Община Кранево

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Продължават даренията за дете от Кранево, нуждаещо се от лечение в чужбина.

Около 15 хиляди са посетилите фестивала на цацата, провел се в Кранево през уикенда, по данни на организаторите от сдружение "Зелени посоки".

Фестивалът премина под знака на благотворителността в помощ на тригодишната Дениса Тахирова от Кранево, която е с детска церебрална парализа. Събрани са 2640 лева. Детето е включено в графика на клиника в САЩ за началото на септември. За операция, шини, престой, транспортни разходи, рехабилитация са необходими 130 000 лева. Плащането трябва да се извърши до средата на юли, но сумата е непосилна за семейството.

Кампанията в подкрепа на Дениса продължава и всички желаещи могат да се включат с дарения по дарителска сметка в лева:

Банка ДСК, титуляр - Дениса Медхад Тахирова,

IBAN BG46STSA93000030864856

BIC STSABGSF

Основание - дарение за лечение

Фестивалът на малката риба дава начало и на туристическия сезон в курортното село. Представители на местния бизнес не са големи оптимисти за лятото, защото нямат туристи и персонал. Очакваните работници от Непал все още не са пристигнали, а основният контингент курортисти, на които Северното Черноморие разчита - като рускоговорящи и израелци, липсват поради военните конфликти. Характерните за уикенда румънци също не са много, тъй като следят участието на страната си в европейското по футбол.