Д-р Лидия Маринова бе избрана зам.-председател на комисията по здравеопазване на НСОРБ

Мисия Варна

19-06-2024, 17:20

Снимка:

Varnautre.bg/Архив

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

В предходни мандати тя беше сред зам.-председателите на комисиите по здравеопазване и по социална политика.

Общинският съветник д-р Лидия Маринова беше избрана за зам.-председател на постоянната комисия по здравеопазване на Националното сдружение на общините на Република България /НСОРБ/. В София днес се състоя учредителното заседание на комисията, в която желание за работа са заявили 120 представители на 85 общини и 7 района.

Д-р Маринова има богат опит в дейността на комисиите към НСОРБ. В предходни мандати тя беше сред заместник-председателите на комисиите по здравеопазване и по социална политика.

В учредителното заседание се включи и заместник-кметът на Варна с ресор здравеопазване и социални дейности Снежана Апостолова. Тя предложи на следващото заседание да бъде поставен въпросът за прилагането на Наредбата за водноспасителната дейност и обезопасяването на водните площи и басейните за обществено ползване.

Развитието на функциите на общините в областта на здравната превенция е сред темите, които ще бъдат подложени на обсъждане в заседанията на комисията по здравеопазване. Пред общините остава сериозното предизвикателство да търсят начини за предоставяне на здравни услуги в малките и отдалечени населени места. Демографските параметри през последните години извеждат този въпрос на преден план. Много местни администрации търсят различни форми да преодолеят съпротивата на различни професионални организации в сектора здравеопазване, осъзнавайки своята отговорност към всеки жител на общината, съобщават от пресцентъра на НСОРБ.