Избраха варненката Рая Назарян за председател на парламента

Новините

20-06-2024, 11:35

Снимка:

БГНЕС

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Четирима бяха кандидатите за председател на 50-ия парламент.

Рая Назарян беше избрана за председател на Народното събрание. За кандидатурата ѝ гласуваха 131 против 66, а се въздържаха 39. 

„Против“ гласуваха 66 от ПП-ДБ, БСП, „Величие“ и независимия Калоян Методиев, а „Възраждане“ се въздържаха. В подкрепа на кандидатурата на Назарян гласуваха от ИТН

Четирима бяха кандидатите за председател на 50-ия парламент.

Виктория Василева от „Величие“ получи 13 гласа ЗА, 105 – против и въздържали се – 105-ма. Петър Петров получи 54 гласа ЗА, против – 111 и въздуражли се – 71. 

Коя е Рая Назарян?

Рая Назарян е родена на 16 септември 1985 г. в град Варна. Адвокат с повече от 12 години юридически стаж, от които десет като адвокат със специалност в областта на облигационното, вещното, застрахователното, семейното и наследствено право и свързаният с това богат процесуален опит по търговски, граждански и административни съдопроизводства пред Българския съд.

Специалист по медиация и извънсъдебно уреждане на правни спорове. Член на Софийска адвокатска колегия, съдружник и съучредител на Адвокатско дружество.

Назарян ще е трети мандат депутат. Тя водеше листата на ГЕРБ в 24-и МИР в София на последните избори. Влезе в политиката през 2022 г. и бе представена като ново лице на ГЕРБ лично от лидера Бойко Борисов.