Таря Турунен и Марко Хиетала ще гостуват във Варна догодина

Варна Лайф

21-06-2024, 13:06

Снимка:

Тикетпортал

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Цената на билетите за концерта е от 50 до 100 лв. спрямо мястото в залата.

Любимката на българската публика Таря Турунен и бившият й колега от Nightwish Марко Хиетала пристигат за първи път във Варна за съвместен концерта на 2 април в Дворец на културата и спорта. Шоуто им ще се пренесе и в София на 4 април 2025 г. в зала „Асикс Арена“. 

След серия от успешни и разпродадени концерти в Южна Америка, в които Марко се включи като специален гост на Таря, дуото реши официално да обедини сили на сцената и да завладее европейската публика. Актуалното им‘Living the Dream Together Tour’  ще стартира през септември т.г. и ще продължи с пълна сила и през 2025-а. Българската публика също ще се наслади на изпълненията им, а още по-голямата новина за варненци е, че това ще бъде и първият концерт на Таря и Марко в морската ни столица.

Миналата година ме поканиха да свиря на фестивал в Швейцария, където в програмата бе и бандата на Марко“, разказва Таря за идеята да се съберат и продължава: „Тогава ми хрумна да го помоля да изпълни с мен емблематичната "Фантомът от операта" в моето шоу. Той ми отговори с "да" и така, след 18 години бяхме на път да изпеем песента заедно. И беше супер вълнуващо и наистина много красиво. Хората се разчувстваха много от това“.

Билети за концерта на Таря Турунен и Марко Хиетала на 2 април 2025 г. в Дворец на културата и спорта - Варна тръгват в продажба от днес в системата на Тикетпортал и Евентим. Цената им е от 50 до 100 лв. спрямо мястото в залата.