Автошествие срещу Китайската комунистическа партия премина през Варна

Новините

22-06-2024, 12:50

Снимка:

Българска Фалун Дафа Асоциация

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Организатори на шествието са последователи на Фалун Дафа, обявена от Пекин за секта.

В центъра на град Варна, в оживената петъчна вечер на 21 юни 2024 г., се проведе автомобилно шествие под надслов „Край на ККП!“. Автошествието се състоеше от банери върху 14 на брой коли, разобличаващи практиката на Китайската комунистическа партия (ККП) за нарушаване на човешките права чрез безмилостни действия.

Автомобилите привлякоха вниманието на стотици граждани и туристи на морската столица. Банерите включваха следните послания: „ККП използва изтезания и убийства, за да унищожи Фалун Гонг“; „ККП извършва широкомащабен медицински геноцид“; „Целта на ККП е световно господство. Заробване и ограбване прикрито зад инвестиции“; „Първоначалното прикриване на Ковид доведе до пандемия”; „За да спрат убийствата – край на ККП!“.

На всеки банер имаше призиви за подкрепа на международната петиция „Край на ККП“, която може да бъде подписана и онлайн. На някои от банерите беше илюстрирана физическата жестокост към практикуващите китайска духовна практика Фалун Дафа, още известен и като Фалун Гонг.

Банери за практиката Фалун Дафа красяха шествието, като думите ИСТИННОСТ, ДОБРОТА, ТЪРПЕНИЕ, основните принципи на духовната практика, бяха изписани на български език и на китайски език като спасително послание към хората. На една от колите банерът гласеше: „Фалун Дафа – древна практика за усъвършенстване на духа и тялото“.

Автомобилното шествие беше организирано от Българска Фалун Дафа Асоциация (БФДА). То продължи около 1 час и 30 минути. Маршрутът включваше бул. „Цар Освободител“, бул. „8-ми Приморски полк“, Чаталджа, Червения площад, бул. “Княз Борис I” и Севастопол, с цел да се мине през най-оживените и популярни места.

Специален аудиозапис разказваше за преследването на Фалун Дафа в Китай, което продължава вече 25 години; за живота на практикуващите Фалун Дафа в Китай, които чрез жестокости и забрани са лишени от правото да следват своето духовно учение, като често заплащат с живота си, когато отказват да предадат убежденията си. Гласът от записа звучеше от колони, поставени върху автомобилите.

Духовната практика Фалун Дафа е китайски метод за личностно усъвършенстване, базиран на древните традиции за постигане на физическо и духовно подобрение. Същността на учението Фалун Дафа е стремежът към постигане на баланс и хармония в ежедневието и отвъд него – асимилиране с принципите на истинност, доброта и търпение. Практиката печели невиждана популярност, а последователите й наброяват 100 милиона души само за няколко години. Това предизвиква завистта на лидера на Китайската комунистическата партия (ККП) Дзян Дзямин, който на 20 юли 1999 г. нарежда пълното унищожение на практиката и последователите й с всички възможни средства. Понастоящем Фалун Дафа се практикува в 114 страни по света, а апелът за спиране на продължаващите репресии в Китай остава актуален и днес.

Българска Фалун Дафа Асоциация планира да провежда подобни автомобилни паради и на други места в България, за да накара повече хора да осъзнаят заплахата, която комунизмът представлява за човечеството.