Варненци пускат петиция до парламента за облекчения на социалните предприятия

Животът

23-06-2024, 17:03

Снимка:

БНР

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Идеята бе обсъдена на фестивала на червенокръстките и здравните филми.

Участниците в Академията в рамките на Международния фестивал на червенокръстките и здравни филми, който се провежда във Варна, обсъждаха социалните иновации.

Илия Раев - председател на Областната организация на БЧК, предложи участниците в Академията, както и в дискусията да създадат и подпишат петиция до Народното събрание, свързана с промени в законодателството, които да позволят на общините и държавата да възлагат малки обществени поръчки, без тежки бюрократични процедури, които да стимулират социалните предприятия, съобщава "Радио Варна".

Във форума участваха Владислав Николов от сдружението „Аз вярвам и помагам“,създател и организатор на благотворителните кампании за събирането на капачки за закупуване на медицинска апаратура,детски линейки и  мобилен пункт за кръводаряване, Диана Настева - председател на сдружение „Няма невъзможни неща“ и „ХамелеON“и Росица Пенкова от Регионалния център за развитие на социалната икономика във Варна.  Дискутираха предизвикателството и трудностите в дейността на социалните предприятия и на благотворителните кампании. Модераторите –професор Михаил Неделчев и проф.Божидар Манов коментираха и по темата на Академията, свързана с всекидневния хуманизъм .