Германия ще удари и Швейцария на Евро 2024

Спорт

23-06-2024, 18:34

Снимка:

8888.bg

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Победния ход на Бундестима ще продължи и тази вечер срещу Швейцария.

В последните години националният отбор на Германия откровено не се представяше добре в официалните мачове и контролите преди Евро 2024 и това предизвикваше големи притеснения в цялата страна. Феновете се стягаха за нов крах на голям форум и със свити сърца очакваха битките по терените на своята родина.

Специалисти и коментатори "разпъваха на кръст" Бундестима и с основание критикуваха играчите и техните треньори за представянето на терена. Чуваха се дори гласове да се изгонят всички национали и да се започне "на чисто" само с млади таланти.

Картината, обаче се промени коренно с началото на Европейското първенство по футбол и цяла Германия вече е на обратния полюс на емоциите -  в голяма еуфория и надежди за титлата. Това стана факт след разгромната победа с 5:1 над Шотландия в мача на откриването на Евро 2024 и последвалия успех с 2:0 над Унгария във втората среща.

Победния ход на Бундестима ще продължи и тази вечер срещу Швейцария според букмейкъра 8888.bg. Вероятността това да се случи е 58,1 процента. Шансовете за равенство са 25,8%, а за успех на "кръстоносците" 16,3%.

При евентуална победа Германия ще завърши на първо място в групата с пълен актив от 9 точки и на осминафинала ще играе срещу втория в група C. Там битката е непредсказуема, като на практика и четирите отбора - Англия, Словения, Дания и Сърбия имат шансове да завършат на този позиция в класирането.

За мача довечера с Швейцария очакванията на 8888.bg са резултатът да бъде открит от нападателя на Щутгарт Дениз Ундав. Вероятността да се случи това събитие е 16,7 процента. Шансовете на Никлас Фюлкруг и Кай Хаверц са по 15,8%. Далеч по-малка е вероятността пръв голмайстор в мача да стане нападателят на Лудогорец Квадво Дуа - 10%.

Швейцария започна с чудесна победа 3:1 над Унгария, но след това не успя да победи Шотландия (1:1) и да си осигури място на осминафиналите на Евро 2024. Все пак "кръстоносците" имат в актива си комфортните 4 точки и освен своя мач, ще следят какво се случва и на Шотландия - Унгария. При евентуално равенство или победа на "маджарите" ще могат да отворят шампанското. Това ще се случи дори и при победа на Шотландия и минимална загуба от Германия.

Въпреки отличните перспективи за Швейцария да продължи напред в турнира, нейните шансове за европейска титла са повече от минимални. Букмейкърът 8888.bg ги оценява на едва 2 процента.