Служители на ВиК – Варна ще даряват кръв на 27 юни

Животът

24-06-2024, 14:34

Снимка:

Varnautre.bg/Архив

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Ако акцията бъде успешна, тя ще стане традиционна за дружеството.

Служители на ВиК – Варна ще дарят кръв за Районния център по трансфузионна хематология. Акцията, която е по инициатива на ръководството на дружеството и синдикалните организации в него, ще се проведе на 27 юни от 8,30 до 12,30 часа. За целта от центъра ще изпратят мобилния пункт, оборудван с всичко необходимо за даряване на кръв. В него едновременно манипулация може да се извършва на двама души.

Подобна акция във ВиК – Варна не е правена от години. „Надявам се повече служители на дружеството да се отзоват на призива за кръводаряване“, заяви зам.-управителят на дружеството Яна Маринова, която е пряко ангажирана с организацията на акцията. От своя страна ръководството на дружеството ще осигури на всички кръводарители по два дни отпуск, както и всичко необходимо за възстановяване след кръводаряването.

От кръвния център вече осигуриха на служителите на ВиК – Варна материали за запознаване с критериите за допустимост на кръводарителите. Непосредствено преди манипулациите всички, изявили желание да дарят кръв, ще бъдат прегледани от лекар за установяване на моментното им здравословно състояние. Отделно от това те ще попълнят анкета, в която ще трябва да упоменат всички хронични или инцидентни заболявания, за да може максимално точно да се установи допустими ли са те кандидати за кръводарители.

„Ако акцията бъде успешна, тя ще стане традиционна за дружеството“, увери Яна Маринова.