8 акта за седмица за нерегламентирано изхвърляне на отпадъци в центъра на Варна

Мисия Варна

24-06-2024, 19:28

Снимка:

Varnautre.bg/Архив

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

В район „Одесос“ са наложени глоби на физически лица за замърсяване с отпадъци в района на Колхозния пазар и Македонския дом.

През изминалата седмица са съставени 8 акта за нерегламентирано изхвърляне на отпадъци в централната градска част – 3 от тях на физически и 5 на юридически лица.  Извършени са 14 проверки на заведения по крайбрежната алея, наложени са 4 глоби с фиш и са изготвени 4 предписания, съобщават от общинския пресцентър.

Продължават проверките на търговските обекти от страна на общинските еколози, служителите на търговския отдел на дирекция „Управление на собствеността и контрол на обществения ред“, както и на „Общинска полиция“. Проверяват се договорите на търговците с фирми за сметоизвозване и дали договорените количества отпадъци отговарят на реално генерираните.

От страна на администрацията на район „Одесос“ са наложени глоби на физически лица за замърсяване с отпадъци в района на Колхозния пазар и Македонския дом. Отчетено беше още, че е санкционирана и сметопочистващата фирма заради необслужени кошчета в района на Шишковата градинка, ул. „Михаил Колони“ и централната част на бул. „Княз Борис I“.