Борисов: Има заплаха от най-висока степен срещу мен

Новините

26-06-2024, 12:39

Снимка:

БГНЕС

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Относно сформирането на правителство той потвърди, че ще предложат правителство на малцинството и то ще бъде изцяло на ГЕРБ.

„Преди около седмица от охраната ми ме информираха, че има много сериозен сигнал от една от най-влиятелните служби в света за най-висока степен на заплаха. Колегите от ДАНС, НСО и МВР са взели мерки. Не съм говорил с тях, надявам се да е така“, съобщи в кулоарите лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. Според него заплахата е заради ролята на партията в подкрепата за Украйна. 

По думите му обикалянето на журналисти пред дома му в Банкя „страшно депресира внуците му, детето и всички“.

Лидерът на ГЕРБ разказа, че най-притеснително за него е, че в две медии е постъпила информация, че заплахата идва от Делян Пеевски. „Всичко бях чувал за Пеевски, но това вече ми дойде в повече и ме притесни“, допълни той.

Той поясни и причината за притеснението си. „Когато Алексей Петров се зае да направи сглобка – той успя. Сега това би било с един куршум два заека с това, което е написано“, категоричен бе Борисов.

Относно сформирането на правителство той потвърди, че ще предложат правителство на малцинството и то ще бъде изцяло на ГЕРБ.

„Това искат нашите избиратели и затова имаме над 11% над другите. Всякакви други алтернативи се приемат лошо от симпатизантите на ГЕРБ. Крайно време е да се вслушаме в избирателите“, допълни той.

Той беше категоричен, че не желае никой друг от партиите да ни подкрепят, защото ако не е група, ще кажете „че се пазарува“.

„Стотинка не се дава за подобно нещо. Аз никога не съм участвал в такъв разговор, това е лъжа. 100%, че някой от ГЕРБ е разговарял с някой да напуска групата си“, добави той.

На репликата, че ги опаковат заедно с ДПС, защото двете формации имат много съвпадения в позициите, Борисов отвърна, че най-много сходства имат с ПП-ДБ, а по други теми пък с Възраждане.

Борисов прогнозира, че предстоят нови избори и каза, че не очаква подкрепа от отделни депутати или разцепване на парламентарни групи.„Аз не съм Кирил Петков, не водя преговори по лаборатории и не пазарувам депутати“.

По темата РСМ и изказванията на премиера Християн Мицкоски лидерът на ГЕРБ заяви, че въпреки добрите отношения между него и партньорите в ЕС, то договорите трябва да се спазват. „Всякакви интерпретации не са добри за колегите от Северна Македония”.

Той подчерта, че ако има редовен кабинет ще инициира среща с премиера на РСМ. „Без нашата подкрепа и тази на Гърция, РСМ нямат шанс за ЕС. Сега нека да са отговорни. Както са получили нашата подкрепа, сега не могат да разчитат на нея”, категоричен е лидерът на ГЕРБ.