МС даде ход на проекта за подобряване акваторията на пункта за базиране на Военноморската база

Новините

27-06-2024, 14:18

Снимка:

Varnautre.bg/Архив

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Изпълнението на проекта е свързано с изграждане на съоръжения в съществуващ войскови район в пристанище Варна.

Правителството одобри обосновано предложение за изпълнението на проект „Ремонт на пристанищна инфраструктура и удълбочаване акваторията на ВМБ Варна, ВР 1318“

Министерският съвет прие решение да не се извършва Оценка на въздействието върху околната среда (ОВОС) за инвестиционно предложение на „Ремонт на пристанищна инфраструктура и удълбочаване акваторията на вмб Варна, ВР 1318“. Решението е по обосновано предложение на министъра на околната среда и водите и министъра на отбраната, на основание чл. 81, ал. 6 от Закона за опазване на околната среда (ЗООС) и чл. 26, т. 23 от Закона за отбраната и въоръжените сили на Република България.

Изпълнението на проекта е свързано с изграждане на съоръжения в съществуващ войскови район в пристанище Варна и подобряване акваторията на пункта за базиране на Военноморска база (ВМБ) Варна.

Изпълнението на решението на Министерския съвет ще допринесе за успешна реализация на проекта, свързан с осигуряване на надежден достъп на разчетните кораби до корабното място, постигане на достатъчна навигационна дълбочина в акваторията на пункта за базиране на ВМБ Варна, разполагане на драгирания материал в определени за това зони, висока екологична защита на прилежащите райони, надеждна защита на населението и околната среда, и минимален риск от аварии.