Бранимир Балачев: Росен Желязков е една от възможните ни номинации за премиер

Новините

29-06-2024, 13:20

Снимка:

Varnautre.bg/Архив

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Нашият призив следващата седмица ще бъде да загърбим партийните интереси и да помислим за държавните, каза още варненският депутат от коалиция ГЕРБ - СДС.

Бившият председател на Народното събрание Росен Желязков е една от вероятните номинации за премиер с първия мандат. Това съобщи в предаването „Позиция“ на Радио Варна варненският депутат от ГЕРБ/СДС Бранимир Балачев. Той подчерта, че заради тежката политическа и икономическа криза, страната се нуждае от стабилно правителство. Според Бранимир Балачев такъв кабинет е възможен само с първия мандат.

„В понеделник ще вземем мандата и ще продължим разговорите. Нашият призив следващата седмица ще бъде да загърбим партийните интереси и да помислим за държавните. Бихме искали да разчитаме на подкрепата на поне три партии. Не говоря за отделни депутати, макар че може да получим и такава подкрепа. Защо някои депутати от ПП/ДБ да не гласуват за правителство с първия мандат? В тази коалиция има липса на диалог и партиите в нея май не си говорят. Но, важното е, че ние сме фокусирани върху това на базата на ясни приоритети да съставим стабилно правителство, а и предложението ни министър-председател е изключително добро. Росен Желязков е един от колегите, които има голям опит в държавното и общинското управление“, подчерта депутатът.

Бранимир Балачев не изключи вероятността за нови парламентарни избори наесен, но подчерта, че след тях в парламента ще влязат поне осем партии. Това, според него, ще прави съставянето на правителство почти невъзможно.