От днес: Парно, ток и топла вода с по-ниска цена във Варна

Парите

01-07-2024, 10:14

Снимка:

pixabay

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Цените влизат в сила от днес и ако няма извънредна ситуация, която да налага преразглеждането им, те ще са валидни до 1 юли следващата година.

Средното увеличение на цената на тока от днек за битовите потребители е с 1,77%, реши КЕВР. За клиентите на „Електрохолд“ цената нараства с 3,10%, на ЕВН - с 1,85%, а за клиентите на „Енерго Про“ тя намалява с 0,49%. Преди приемането на ценовото решение, на 13 юни се състоя обществено обсъждане, на което бяха поканени всички заинтересовани страни, посочват от енергийния регулатор.

Парното и топлата вода поевтиняват с близо 8,5 на сто. Поевтиняването при парното и топлата вода се движи от 3 процента във Велико Търново до 14 на сто в Бургас. Поевтиняването в София е със 7 процента, а във Варна е 4. Тук обаче потребителите ще плащат най-високата цена за топлоенергия - близо 132 лева за мегаватчас. Най-евтини стават парното и топлата вода в Бургас - около 82 лева за мегаватчас. Цените влизат в сила от днес и ако няма извънредна ситуация, която да налага преразглеждането им, те ще са валидни до 1 юли следващата година.