Павлин Косев: Вече е тенденция Варна да привлича по-платежоспособни туристи

Туризъм

01-07-2024, 12:48

Снимка:

Varnautre.bg/Архив

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Много туристи се организират сами и идват целенасочено във Варна с трансфери от други страни

Вече е тенденция Варна да привлича по-платежоспособни туристи. Много от бизнес посещенията в морската столица прерастват и във ваканционен туризъм. Това каза Павлин Косев пред Радио Варна, председател на УС на Варненската асоциация на хотелиери и ресторантьори. Има туристи от цял свят, дори от държави като Южна Корея и Виетнам. Специалисти от корабната индустрия от Африка, дошли с работна цел, също съчетават полезното с приятното, посочи той.

Косев се въздържа от прогноза за това как ще завърши сезонът, но е оптимист, че ще има ръстове от някои пазари. Хотелиерите сме предпазливи с високи очаквания, тъй като практиката показва, че винаги има форс мажори и изненади. По-добре е да се похвалим накрая, каза Косев.

Търсят се всякакви възможности и тясна връзка между бизнеса и местната власт, за да може да се популяризират всички значими събития, които се случват във Варна, подчерта експертът.

По думите му много туристи се организират сами и идват целенасочено във Варна с трансфери от други страни, за да посетят забележителност или мероприятие.