Започна събарянето на старата Автогара във Варна (СНИМКИ)

Мисия Варна

04-07-2024, 10:41

Снимка:

Морско око

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

На мястото на старата Автогара ще се появи магазин на голяма търговска верига.

Започна събарянето на старата Автогара във Варна. Кадри от птичи поглед на дрона Морско око показват техниката и работниците на място, които се грижат за премахването на зданието.

На мястото на старата Автогара ще се появи магазин на голяма търговска верига.

Откриването на новата Автогара в съседство се състоя в края на месец май. Работата по нея стартира през април миналата година. Тогава заявката бе, че след завършването и откриването й, ще започне разрушаването на старото здание.

Сградата на Автогарата е построена през 1971 година. През 1998 година след приватизация става частна собственост. През годините са правени различни проекти и предложения за нова автогара. Има идея за такава до жп гарата.

Преди няколко години, по инициатива на собствениците „Автоекспрес“ АД, се прави проект за терен на ул. „Тролейна“ 48, но той не получава одобрението на главния архитект. Тогава се взима решение да се изготви проект за нова автогара на настоящия адрес на бул. „Владислав Варненчик“. Целият процес по разработването и предприемането на същински дейности по строителството отнема около 2 години.