Жена пострада на плажа до втора буна във Варна

Крими

04-07-2024, 13:25

Снимка:

Varnautre.bg/Архив

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Когато минах, изобщо не видях желязото, ожулих си левия крак, разказа Светла Йорданова.

Жена нарани крака си на стърчащ ръждясал метален прът от чадър на плажа до втора буна във Варна. Останките от конструкцията са вбити в пясъка, затрупани и трудно забележими, съобщава БНР.

Когато минах, изобщо не видях желязото, ожулих си левия крак, разказа Светла Йорданова. С подръчни средства обозначава опасния обект, за да бъдат избегнати по-сериозни инциденти. По думите й ако човек го настъпи бос, нараняването ще го отведат в болница. Самата тя е изпратена от личния си лекар за ваксина срещу тетанус.

Освен, че човек може да се спъне в стърчащото желязо, той би могъл и да падне върху него и това да доведе до много сериозни последствия, опасява се тя.

Досега не е срещала толкова опасни предмети, защото предпочита по-диви места за плажуване, но е съгласна с едно - недобросъвестните хора причиняват огромно замърсяване на природата. 

Йорданова редовно участва в акции по почистване на плажа и е разочарована от количеството отпадъци, които се намират по крайбрежието ни.

В морето сред водораслите редовно събира опаковки от различни храни. Да сме по-отговорни към нашето море, защото го оставяме за поколенията, призова пострадалата.