Словесни искри между Едуард Алексанян и Якоб Стюбен преди SENSHI 22

Спорт

06-07-2024, 12:39

Снимка:

SENSHI 22

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Бойната галавечер започва на 6 юли от 18:30 часа в Св. Св. Константин и Елена.

Ден преди старта на международната бойна галавечер SENSHI залогът за двама от професионалните бойци в картата стана още по-сериозен. След като преди седмици претендентът за Европейската SENSHI титла в категория -90 кг от Германия Якоб Стюбен се обърна към носителя на пояса Едуард Алексанян със закачливи коментари в социалните мрежи, вчера двамата повишиха напрежението на официалната пресконференция преди SENSHI 22.

“Предизвиках Едуард, за да му дам допълнителна мотивация да приеме реванша срещу мен” – така Якоб Стюбен обясни пред публиката проковокативните постове, които публикува в социалните мрежи, атакувайки българина, че е по-добре да тренира сериозно, отколкото да ходи в Дисниленд и да яде по-нездравословни храни. Едуард обаче не отвърна на нападките.

“Прекалено много си позволяваше в социалните мрежи, това не ми хареса. Но това е негово решение. Нека да видим утре колко е силен на ринга, нямам намерение този път да чакам втори рунд или съдийско решение”, отвърна българинът.  От своя страна Стюбен продължи с провокациите при всеки удобен случай, но това не успя да разклати Едуард Алексанян.

По време на пресконференцията на SENSHI 22 за пръв път реплики размениха и настоящият носител на Европейска SENSHI титла и претендентът за нея – Атанас Божилов и Само Петче.

“Чувствам се отлично, подготовката ми мина супер, опонентът ми е добър. Нека по-добрият победи”, каза Божилов и допълни, че е изключително мотивиран и зареден, защото ще се бие пред едни от най-големите имена в бойните спортове в света, както и пред своето семейство и близки. Опонентът му Само Петче също се отнесе с достойнство към Божилов: “Първо искам да благодаря на Сенши, че ще се бия отново и то срещу локален герои, един от най-добрите и се надявам да се получи страхотен мач и както Атанас каза – нека най-добрият победи”.

На пресконференцията на SENSHI 22 своите очаквания за предстоящите двубои споделиха и бойците, които ще се изправят в категория 95+ килограма по кикбокс правилата KWU Full Contact Янис Стофоридис от Гърция и Ариел Мачадо от Бразилия.

“Чувствам се супер, сигурен съм, че ще бъде страхотно! Познавам опонента си, мисля, че ще е точният за мен”, каза Мачадо и допълни, че участието му в SENSHI ще бъде страхотна стъпка за кариерата му. Янис Стофоридис също изрази готовност за двубоя с Мачадо и призова феновете на бойните спортове да не пропускат събитието.

SENSHI 22 започва на 6 юли от 18:30 часа в Св. Св. Константин и Елена. Последнитe билети за бойното шоу може да закупите от мрежата на Eventim.bg.

22-ото издание на SENSHI се организира със съдействието на Професионалната лига на Световния киокушин съюз (KWU International Professional League), както и със специалната подкрепа на ЗАД „Армеец“, MAX Sport, „България Еър, М Кар Груп – BMW дилър и „Св. Св. Константин и Елена Холдинг“.