Започва рехабилитацията на тротоарите около спирките на „Златни пясъци“

Мисия Варна

08-07-2024, 19:04

Снимка:

Община Варна

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Очаква се ремонтните екипи да поправят тротоарите на поне на две спирки дневно и да приключат работа в най-кратки срокове.

Община Варна започва рехабилитация на тротоарните настилки около спирките на градския транспорт, които обслужват КК „Златни пясъци“. Това информира по време на оперативната среща на общинската администрация заместник-кметът по туризма Снежана Апостолова. Очаква се ремонтните екипи да поправят тротоарите на поне на две спирки дневно и да приключат работа в най-кратки срокове. През месец юни заслоните бяха почистени и там, където имаше необходимост, бяха подменени различни модули от съоръженията. 

На срещата днес беше съобщено още, че е приключило разчистването на градинката с археологическите разкопки на ул. „Цар Симеон“ в близост до ЖП-гарата. Отчетено беше, че косенето в града продължава, макар и с по-малък интензитет. По основните булеварди се коси за трети и четвърти път, работата на фирмите е пренасочена към подрязването на сухи клони и издънки. 

По отношение на осветлението беше докладвано, че фирмите се справят с отстраняването на аварии в рамките на седмица. Повече време отнема ремонтът при вандалски прояви и в случаите на откраднати кабели, защото се изчакват протоколите от полицията и едва след това се изчисляват разходите и се възлагат ремонтите, обясниха от ресорните дирекции. Заместник-кметът по обществения ред Илия Коев нареди до следващата седмица да се предложат решения за обезопасяване на разпределителните касети, които често стават обект на вмешателство. Такова е имало и в осветлението на входа на Морската градина, което вече е възстановено. 

По време на срещата днес от район „Одесос“ отчетоха, че миенето на пешеходната част от бул. „Сливница“ се извършва с по-слаба водна струя и ръчно с четки, за да не се компрометира повече настилката. Пясъчната фуга ще бъде възстановена след края на активния летен сезон. Продължават ежедневните обходи на еколозите към Община Варна и към районните администрации за установяване на нарушения и нерегламентирано изхвърляне на отпадъци. През изминалата седмица са наложени актове и глоби с фиш както на физически и юридически лица, така и на сметопочистващата фирма за необслужени кошчета и контейнери