Възстановяват изгорелите помещения в ДКЦ 3 в най-кратки срокове

Мисия Варна

08-07-2024, 19:16

Снимка:

Община Варна

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

От утре – 9 юли, лечебното заведение възстановява своята дейност.

Възстановяването на изгорелите помещения в ДКЦ 3 трябва да се случи в най-кратки срокове. Това заяви заместник-кметът Снежана Апостолова, която заедно с представители на общинското предприятие „Инвестиционна политика“ посетиха поликлиниката. На място бяха повикани и представители на застрахователната компания, които също ще направят оценка на щетите. Те бяха посрещнати от управителя на лечебното заведение д-р Ивелина Василева.

Вследствие на избухналия пожар през уикенда, са нанесени сериозни материални щети на третия етаж в едното крило на сградата. Там са разположени 20 кабинета, от които 16 стоматологични и две лаборатории. Има и кабинет на личен лекар, както и на специалисти – очен лекар и лекар – уши, нос, гърло. На всички помещения има нанесени материални щети, унищожена е и апаратурата. Вследствие на пожара, коридорът е неизползваем, изгорели са столовете за изчакване на пациенти, вероятно е унищожена и цялата електрическа инсталация на етажа.  

Сградата на Диагностично-консултативния център е застрахована, обясни управителят д-р Василева. Надяваме се застраховката да покрие напълно щетите по сградата, допълни заместник-кметът. 

От утре – 9 юли, лечебното заведение възстановява своята дейност. При пожара не са пострадали двата по-долни етажа. Електрическата инсталация на незасегнатите помещения днес е тествана и работи. Това ще позволи останалата част от ДКЦ-то да функционира нормално, каза д-р Василева. 

Припомняме, че в бюджета на Община Варна за 2024 година са заложени средства за ремонт на покрива, подмяна на дограмата и ремонт на асансьорите. Очакванията на управата на лечебното заведение са ремонтните дейности, за които вече е осигурено финансиране, да не се забавят в резултат на пожара.