Горещото време и силният вятър предизвикаха пожари в община Девня

Крими

10-07-2024, 09:10

Снимка:

Община Девня

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

При възникване на пожар или при забелязване на предпоставки за запалване, те следва да сигнализират своевременно на телефон 112 или на дежурния служител в Общината.

Горещото време и силният вятър предизвикаха вчера пожари в община Девня.

Сигналът за първия пожар, възникнал в кв. „Химик“ – в Девня, е подаден към оперативния дежурен на Областна администрация – Варна в 16,17 часа. Огънят обхванал стърнище от житна нива е бил загасен. Пожарът е потушен за по-малко от час . На телефон 112 в 16,27 минути е постъпил втори сигнал за възникнал пожар в гората до база на строителната група Главбулгарстрой. 7 минути по-късно, в 16,34, отново на тел.112 е бил приет сигнал за горящи сухи треви под въжената линия на Солвей Соди.

Два пожарни автомобила от Девня гасят в настоящия момент възникналите пожари, а на място, за да контролират процеса по овладяване на огъна са старши комисар Тихомир Тотев – Директор на Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението” – Варна и к Кметът на община Девня Свилен Шитов, съобщават от пресцентъра на Областна администрация.