Пожарът на АМ „Хемус“ достигна Побитите камъни (СНИМКИ)

Крими

15-07-2024, 17:40

Снимка:

Община Девня

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Частично отворен е старият път между Варна и Девня, като трафикът се регулира от пътна полиция.

Пожарът, който днес сутринта отново лумна от тлеещите огнища в района от пътен възел „Слънчево“ до птен възел „Повеляново“ между 407-и и 412-и километър в област Варна, продължава да се разраства. Огънят вече е достигнал природни феномен Побити камъни.
 
Автомагистрала „Хемус“ продължава да бъде затворена за движение в посочения район, а дежурни екипи пренасочват потока от автомобили към паралелните отсечки за движение.
 
Частично отворен е старият път между Варна и Девня, като трафикът се регулира от пътна полиция. По-безпроблемно е движението по крайезерния път Варна – Белослав.
Екипите на огнеборците са на място и се борят да локализират огнището на пожара, възобновен от екстремно високите температури и силния вятър. Тежка техника също е мобилизирана в опит да бъде пресечено разрастването на огъня.
 
По повод появилата се в социалните мрежи информация, че пожарът е достигнал до село Припек, община Аксаково, от Областната дирекция на МВР съобщиха, че няма опасност за хората и къщите им. От пожарната са разорали широк отсек, за да не се застраши селото.
 
Единственият достъпен маршрут за движение на запад от Варна е крайезерният път! В момента и движението по него е затруднено заради ПТП, но пътят не е затворен! От Пътна полиция апелират водачите, на които се налага пътуване, да са търпеливи, а тези, които нямат спешни задачи, налагащи движение с автомобил, да си спестят пътуването!