Препоръчват на варненци да купуват абонаментни карти заради неработещите валидатори

Мисия Варна

16-07-2024, 09:56

Снимка:

Община Варна

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Ползващите градски транспорт вече могат да купуват и целодневен билет както от машините, така и от мобилното приложение.

Абонаментни карти за предпочитан период да закупуват варненци заради масово неработещите валидатори, препоръчват от общинското предприятие ТАСРУД, което отговаря за автоматизираната система, каза за Радио Варна неговият директор Георги Киряков.

Той посочи, че кредитът в предплатените карти може да бъде използван до изчерпване, но временно няма да бъдат продавани нови точно заради счупените устройства.

Не са редки конфликтните ситуации, които възникват между закупилите такива карти, попаднали в автобус с неизправен валидатор, и контрольорите, призна Киряков и допълни, че в такава ситуация пътниците са длъжни да изберат друга от възможностите, за да заплатят превоза си.

Ползващите градски транспорт вече могат да купуват и целодневен билет както от машините, така и от мобилното приложение, каза още Киряков.

Правят се вече пазарни консултации за модернизирането на билетната система, която трябва да бъде внедрена най-рано през ноември, обясни още той.