"Алея на книгата" с 15-о издание във Варна

Варна Лайф

17-07-2024, 13:15

Снимка:

Алея на книгата

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Във всеки от десетте дни могат да бъдат посетени 19-те шатри на 50 издателства с над 40 000 заглавия.

15-ото издание на "Алея на книгата" предстои във Варна. Тази година то ще се проведе от 2 до 11 август на обичайното си място по пешеходната част на бул. „Сливница“ до централния вход на Морската градина и Слънчевия часовник. 

Във всеки от десетте дни могат да бъдат посетени 19-те шатри на 50 издателства с над 40 000 заглавия. 

Работното време на събитието е от 10 до 22 часа. 

Имената на гостуващите автори в "Алея на книгата" засега се пазят в тайна, но ще бъдат обявени по-късно, каза за Радио Варна Десислава Алексиева, основен организатор и председател на асоциация „Българска книга“. Специална шатра по традиция ще бъде посветена на варненски автори. 

„Срещите с авторите на изданията от  „Алея на книгата“ превръща събитието в истински празник за четящите хора,“ подчерта Алексиева.

Организаторите имат желанието „Алея на книгата“ да е на централно място, през което минават много хора, за да привлекат и нечетящите. „Форматът на "Алея на книгата" е такъв, че той води книгите при хората (...) Важно е да достигнем до хората, които в ежедневието си не се срещат с книгите,“ допълни Десислава Алексиева. Тя каза още, че искрено вярва, че Варна има нужда от книги и култура. 

„Алея на книгата“ е най-голямото културно събитие за литература на открито във Варна. Повече за 15-ото му издание чуйте от разговора на Светлана Вълкова с Десислава Алексиева от "Българска книга":