Сериалът "Викинги" продължава да вълнува милионите си фенове

Спорт

17-07-2024, 13:42

Снимка:

Winbet

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

А знаехте ли, че има и игра, вдъхновена от “Викинги”?

Викингите никога не са били толкова популярни, а основна причина за това е превъзходният сериал на Майкъл Хърст, дебютирал в платформата на History Channel през 2013 г. Поредицата се фокусира върху историята на митичния Рагнар Лодброк, останал в скандинавската митология като един от най-запомнящите се герои.

Според легендите, Рагнар се превръща в истински бич за Британия, а набезите му стигат и до самото сърце на Европа. Сериалът разглежда не само военните походи на Рагнар (изигран превъзходно от Травис Фимел), но и неговите вътрешни терзания, породени от търсенето му на смисъл и вселенска истина.

“Викинги” се разпростира в рамките на шест вълнуващи сезона, преди да приключи окончателно през 2020 г. Две години по-късно, феновете на шоуто бяха зарадвани и от неговото продължение - “Викинги: Валхала”, където събитията се случват около 100 години след тези в оригиналния сериал.

А знаехте ли, че има и игра, вдъхновена от “Викинги”?

В сайта, който се рекламира от най-великия български футболист Христо Стоичков, всеки фен на “Викинги” може да открие брандирана игра, вдъхновена именно от сериала на Майкъл Хърст.

Заглавието е умело разработено от компанията NetEnt, която през годините се превърна в доказан провайдър на брандирани игри. Имайки предвид това, потребителят с право може да очаква не само превъзходна графика, потапяща играча в атмосферата на “Викинги”, но и атрактивен геймплей, отговарящ на репутацията на самия сериал.

Стартирайки слота, играчите ще се “срещнат” с доста от любимите си герои от сериала. В това число влиза самият Рагнар Лодброк, акомпаниран от своята любима Лагерта, сина си Бьорн и Флоки - един от най-енигматичните персонажи в шоуто. Всички те се появяват на барабаните и правят цялостното изживяване още по-автентично.

Механики на Vikings - един от шедьоврите на NetEnt

Тази слот игра се играе с пет на брой рила, докато в същото време редиците със символи са три. Прави впечатление, още от самото начало, внушителна стартова анимация, която подготвя подобаващо за това, което предстои.

Vikings има три основни бонус функции:

Hotspot е функция, при която средният рил може да бъде маркиран като “хотспот”. Ако бъде изтеглен символ, който да покрие целия рил от горе до долу, всички други символи с персонажи ще се трансформират в същия този елемент.

Друг бонус в играта е Shield Wall. При него потребителят може да разчита, че на произволни интервали на екрана ще се появяват викингски щитове, които ще образуват типичната за тези воини “стена от щитове”. Когато щитовете изчезнат от екрана, пространствата зад тях ще покажат един и същ символ.

Не на последно място, Raid Spins е функционалност, за която също си струва да се кажат няколко думи. Функцията се активира ако бъдат изтеглени три или повече щита върху риловете и представлява режим, по време на който риловете в играта стават седем. Тук отново ще се намеси и функцията Hotspot, като общо девет от позициите на игралната решетка ще бъдат засегнати от нея.

Заключение

Vikings е една от най-популярните и харесвани брандирани игри в портфолиото на NetEnt. Разбира се, сред основните причини за това е успехът на едноименния сериал, но не само. Слотът е добре направен и успешно потапя всички фенове на “Викинги” в атмосферата на ТВ продукцията.