Във Варна е най-топло край морето в съботния ден

Животът

20-07-2024, 13:53

Снимка:

pixabay

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

33 градуса удари живакът по обед в морската столица.

Варна е най-топлата точка край морето в съботния ден. Това показват данните на синоптиците, подадени от метеостанциите по места. В 12 часа в морската столица са измерени 33 градуса, в Бургас, Ахтопол и носовете Калиакра и Емине 30 градуса, 29 в Шабла. Най-топло във вътрешността на Източна България е в Русе и Карнобат, където са регистрирани 34 градуса, в Добрич и Разград 32, в Шумен и Силистра 31 градуса. Това показва проверка на Радио Варна

Атмосферното налягане във Варна - 1011 hPa, малко по-високо от средното за м.юли (1008 hPa) и до края на деня ще остане без съществена промяна. Относителната влажност на въздуха е 57 %.

До 25-ти юли, главно следобед и в часовете до полунощ, над Източна България ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. Ще има краткотрайни валежи с гръмотевици и условия за градушки. Нощем ще духа слаб вятър предимно от север, а денем ще е до умерен от изток-североизток. Температурите постепенно ще се понижат и максималните през повечето дни ще са между 27° и 32°. Вълнението на морето най-често ще е 2-3 бала, а температурата на морската вода от 26° до 29°.