Бетонна плоча се откърти от варненска поликлиника, размаза автомобил

Крими

24-07-2024, 13:01

Снимка:

Фейсбук

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Сградата на ДКЦ "Иван Рилски" в "Аспарухово" се разпада.

Страшен инцидент се размина без жертви във Варна. Бетонна плоча от фасадата на поликлиника се откърти и размаза автомобил. Инцидентът  е станала в квартал "Аспарухово". За ужасяващата случка алармира собственикът в социалната мрежа. 

Ето какво пише той:

"Днес се случи нещо ужасяващо и абсолютно недопустимо! Паркирах колата си пред ДКЦ "Иван Рилски" и от фасадата на сградата падна бетонна плоча! Тя се разби върху автомобила ми и ми счупи челното стъкло, повреди капака и изкърти чистачките. За щастие, в момента на инцидента нямаше пешеходци, но можеше да се стигне до сериозни наранявания или дори нещо по-лошо!

Искам да изразя огромната си благодарност към служителите на Четвърто районно, които реагираха незабавно и оказаха съдействие. Но това не променя факта, че трябва да се установи кой носи отговорност за този инцидент. Кой ще поеме разходите за нанесените щети?"

Тази ситуация е абсолютно недопустима и трябва да се вземат мерки веднага! Някой може да пострада сериозно или дори фатално, ако тези условия продължат. Сградата или трябва да се затвори, докато не бъде направена цялостна инспекция и ремонтирана, или поне да се забрани паркирането пред нея, докато не се осигури безопасността.

Питам се, докога ще сме свидетели на такива небрежности? Колко още инциденти трябва да се случат, за да се вземат необходимите мерки? Надявам се, че отговорните лица ще се заемат със ситуацията незабавно, за да не се стигне до по-сериозни последствия!"

ИА "Черно море" информира, че до 380 000 лева да бъдат заложени в бюджета за 2025-а за ремонт на за ДКЦ "Св. Иван Рилски" гласуваха преди дни съветниците от Постоянната общинска комисия по Бюджет и финанси. Средствата са необходими за купуване на рентген. В момента здравното заведение не разполага с такъв, а рентген е спешно нужен. В началото на тази година от бюджета на общината бяха отпуснати средства в размер на 400 хиляди лева, необходими за спешен ремонт на един от етажите. С друго решение общината ще отпусне до 200 000 лв. за покриване на натрупаните от лечебното заведение задължения.

По време на комисията управителят на ДКЦ "Св. Иван Рилски" д-р Людмил Цветков коментира, че самият той не е взимал заплата от средата на миналата година, както и че има отлив на лекари.