Община Варна няма да обжалва решението на съда за Пловдивския панаир

Мисия Варна

25-07-2024, 11:14

Снимка:

Пловдивски панаир

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Решението на предното ръководство коства на варненци 800 000 лева, твърди кметът Коцев.

Община Варна няма да обжалва решението на съда за Пловдивския панаир. Това обяви кметът Благомир Коцев. Ето какво написа той във фейсбук профила си:

"Софийският градски съд (СГС) обяви за нищожно апортирането на акциите на Община Варна в Пловдивския панаир. Общината държеше 29% от дружеството „Международен панаир Пловдив“, част от „Пълдин туринвест“. Това означава, че акциите се връщат в общината, а не остават в частното дружество на Георги Гергов.

Акциите засега остават в Община Варна и въпреки че „губим делото“, под моето ръководство администрацията няма да обжалва решението на съда. 
Нещо повече: според съда през 2021 г. Общинският съвет е прехвърлил акциите при „тежки нарушения на Закона за приватизацията и следприватизационния контрол (ЗПСК)“. Решението на предното ръководство на Общината, освен незаконосъобразно, е неизгодно и коства на варненци 800 000 лева за разноски и държавни такси по делото.

Пари, които ще платим всички ние. 
Ако обжалваме и „изгубим“ отново, което е твърде вероятно, ще загубим още повече. 
Толкова за Портних и неговото наследство. Единствено се чудя как така Общината губи дело, заради решение на Общинския съвет, но прокуратурата спира разследването срещу Портних по същия казус. 
Така де, „успешна и усмихната седмица на всички".