"Аз вярвам и помагам" дарява 150 000 лева за детската хирургия на болницата “Св Анна" във Варна

Животът

25-07-2024, 11:39

Снимка:

Благотворителна кампания „Аз Вярвам и Помагам“

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Със средствата бе закупена чисто нова апаратура в помощ на лечебницата.

Сдружение "Аз вярвам и помагам" днес предоставя дарение от 150 хиляди лева за детската хирургия в Многопрофилната болница за активно лечение “Св Анна" във Варна. Със средствата бе закупена чисто нова апаратура в помощ на лечебницата - хирургически инструменти, операционни маси, лампи и др.

Голямото дарение е в помощ на хиляди бебета и деца от 0 до 18 години, подчерта пред "Радио Варна" двигателят на кампанията Владислав Николов.
В отделението по детска хирургия с началник д-р Румен Христов се извършват целия обем хирургически интервенции при вродени и придобити заболявания на белия дроб и храносмилателната система на деца от регионите Варна, Бургас, Добрич, Русе, Разград, Шумен, Силистра, а дори и чужденци. Припомняме, че дарената медицинска апаратура, техника и стотици принадлежности е част от най-мащабната кампания до този момент, която сдружение „Аз Вярвам и Помагам“ бе организирало през изминалата година. 

След няколко месеца ще бъде готова специализираната неонатална линейка за АГ-болницата във Варна, каза още Николов. 
Продължават благотворителните акции на сдружението, сред които е мащабната кауза за събиране на средства за създаване на мобилни пунктове за кръводаряване в Пловдив, София, Плевен, Стара Загора и Бургас, подчерта Владислав Николов.