Атрактивни награди и плажни емоции ще радват участниците в „Синьо лято“

Животът

26-07-2024, 13:11

Снимка:

Фестивал „Синьо лято“

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Записването за участие в преплуването стартира в 7,30 ч. на Южния плаж пред басейн „Приморски“, а стартът е планиран за 9,30 ч.

Горещи емоции, музика, добро настроение и много атрактивни награди ще зарадват участниците в морския фестивал „Синьо лято“. Първото издание на проявата е на 27 юли, събота, а инициатор и основен организатор е Община Варна с изключителната подкрепа на Военноморските сили на република България и ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“. Празникът внася допълнителен нюанс в общоградското честване на 146-ата годишнина от Освобождението на Варна от османско иго.

Идеята е фестивалът да привлече вниманието на варненци и гости на града от страната и чужбина от всички възрасти. Основен акцент в програмата е преплуването на определена дистанция. То е любителско, няма състезателен характер и трасето не се преодолява за определено време. За сметка на това всеки участник в плуването ще се включи с поредния си номер в голямата томбола, която ще раздаде интересни и примамливи награди.

Записването за участие в преплуването стартира в 7,30 ч. на Южния плаж пред басейн „Приморски“, а стартът е планиран за 9,30 ч.

Това обаче не изчерпва празничната програма. На плажа ще има оформени още два центъра, където всички желаещи малки и големи могат да научат тайната на връзването на прочутия морски възел, както и да опитат силите си на специален гребен тренажор. За това са се погрижили възпитаниците на Висшето военноморско училище „Н. Й. Вапцаров“.

Междувременно през седмицата се разбра, че партньорите на събитието, които осигуряват наградите за томболата, се увеличават. Община Варна ще зарадва късметлиите с типични летни плажни принадлежности за забавление и игри. Със свои интересни награди се включи Bottega Gastronomy, а щастливите деца, за които бъдат изтеглени печелившите номера, ще бъдат поканени на безплатен курс по рисуване под ръководството на художник. За родителите също е помислено – печелившите ще могат да дегустират избрана маркова винена напитка и френско мезе от Bottega Gastronomy.

Не по-малко забавление са подготвили и партньорите от Детски кът – Варна. Те ще раздадат на печелившите от томболата карти за безплатни игри на атракционите в Морската градина.

Късметлии от томболата ще си тръгнат с ваучери за бутикови торти и от сладкарско ателие Cherry by Mary, а други ще опитат от домашните изкушения на верига ресторанти „Стария чинар“. Оптика Радушеви ще зарадва някои от участниците с ваучери за маркови диоптрични или слънчеви очила – по избор, а магазин „Веселите бонбони“ е приготвил неустоими сладки изкушения.

Участието в томболата изисква задължително включване в масовото преплуване, напомнят организаторите.