Стартира първи морски фестивал „Синьо лято” във Варна днес

Животът

27-07-2024, 12:14

Снимка:

Фестивал „Синьо лято“

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

За доброто настроение на участници и гости е подготвена богата музикална програма.

Първи морски фестивал „Синьо лято” ще внесе любопитен нюанс в тържествата на 27 юли, посветени на Освобождението на Варна от турско робство днес.

В програмата на фестивала са залегнали три акцента. На плажа ще има обособен център, където всеки желаещ може да пробва връзването на морски възел под ръководството на матроси инструктори.

Който желае, може да опита уменията си и на гребния тренажор, също под ръководството на инструктори. Всички, които обичат морето и плувните спортове, ще се пуснат в преплуването на определена дистанция, като участието няма състезателен характер, не се засича време и не се излъчват победители. Вместо това всички участници в плуването се включват с поредния си номер в голямата томбола, която в края на фестивала ще раздаде много атрактивни награди.

Фестивалът стартира на 27 юли, събота, в 9,30 ч. на Южния плаж пред басейн „Приморски”.

За доброто настроение на участници и гости е подготвена богата музикална програма.

Идеята е фестивалът да привлече вниманието на варненци и гости на града от страната и чужбина от всички възрасти. Основен акцент в програмата е преплуването на определена дистанция. То е любителско, няма състезателен характер и трасето не се преодолява за определено време. За сметка на това всеки участник в плуването ще се включи с поредния си номер в голямата томбола, която ще раздаде интересни и примамливи награди.