Спартак (Варна) ще пише история днес

Спорт

28-07-2024, 12:11

Снимка:

Спартак (Варна)

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

„Соколите“ гостуват на ЦСКА 1948 в Бистрица.

Спартак Вн ще се опита да направи нещо, което досега не се е случвало в историята на клуба. Тимът, воден от Александър Томаш, има възможността да постигне втора поредна победа като гост.

На старта на първенството „соколите“ удариха с 2:0 Хебър в Пазарджик, а днес излизат в Бистрица срещу ЦСКА 1948. И не е изключено варненци отново да се приберат у дома с 3 точки. Особено, след като мислите на съперниците им са насочени към реванша с Будучност в Подгорица от лигата на конференциите.

Историята обаче показва, че до този момент Спартак никога не е успявал да победи и в първото, и във второто гостуване в първенството. Тимът от „Коритото“ има два поредни успеха навън, но това е ставало на по-късен етап в шампионата, а не в неговото начало.

Освен това варненци при успех ще запишат мощен старт, какъвто не са имали от 24 години насам. За последно те спечелиха 6 точки от 6 възможни през лятото на 2000 година. Тогава те тръгнаха с бомба като гост. „Соколите“ шокираха Нефтохимик на „Лазур“ в 5:2. След това дублираха този успех с 1:0 над Ботев Пд у дома.

Сега обаче програмата прати варненци за втори път извън Морската столица, но пък така им отвори вратите за залата на най-големите клубни постижения.