Варненци блокираха кръговото след кръстовището на „Почивка“

Мисия Варна

30-07-2024, 20:11

Снимка:

Алтернатива на гражданите - Варна

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Всички живущи в района трябва да правят обратен завой на Траката, за да стигнат до домовете си, което предизвиква огромни задръствания.

Граждани блокираха пътното платно на светофара след кръговото, на изхода на града в посока Траката. Недоволството им е породено от факта, че осъмнаха със сменена организация на движението – забранен ляв завой към домовете си и огромни задръствания на светофара. Всички живущи в района трябва да правят обратен завой на Траката, за да стигнат до домовете си, което предизвиква огромни задръствания.

Още преди месеци групата на „Алтернативата” е подала питане към постоянна комисия „Обществен ред, сигурност и безопасност на движението” за техните планове за бъдещи реорганизации на движението, но както повечето питания и това остана без отговор. Промени в организацията на движението се извършват без всякаква консултация с живущи. Промяната нито е обсъдена, нито е комуникирана с гражданите и се случва по тъмно и внезапно.

Общинските съветници от „Алтернативата на гражданите”  и Давид Киркоров се срещнаха с протестиращите и освен че подкрепят протеста, ще съдействат на гражданите за разрешаване на проблема. Към момента 5 патрулки и 2 МВР мотора са на място да успокояват обстановката.