Рая Назарян няма да бъде кандидат за служебен премиер

Новините

05-08-2024, 18:26

Снимка:

БГНЕС/Архив

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Тя подчерта, че ГЕРБ ще се яви на тези избори с равен старт с всички останали политически формации и ще се бори за честна победа.

Председателят на Народното събрание Рая Назарян няма да бъде сред кандидатите за служебен министър-председател. Тя проведе кратка среща с президента, след която стана ясно, че Назарян потвърждава позицията си да остане на поста председател на НС.

„Пред президенте препотвърдих моята позиция, която заявих преди няколко дни, че ярко политически фигури няма да допринесат за добрия тон, добрия диалог между партиите в една предизборна кампания, която трябва да продължи, нито ще повишат доверието в политическия процес“, категорична е тя.

„Служебният премиер трябва да осигури честното провеждане на изборите“, добави тя. Проведохме съдържателен разговор по всички теми от дневния ред на обществото, включително бъдещето на Република България в краткосрочен и дългосрочен план, коментира Назарян.

Тя подчерта, че ГЕРБ ще се яви на тези избори с равен старт с всички останали политически формации и ще се бори за честна победа. Служебният премиер трябва да осигури провеждането на честни избори и ярките политически лица няма да доведат до доверие в този процес, смята тя. „България има нужда от доверие и добър диалог между политическите партии“, завърши председателят на НС.