ВТОРИ МЕДАЛ! Страхотен Семен Новиков е на финал в Париж!

Спорт

07-08-2024, 21:49

Снимка:

БОК

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Нашият борец успя да победи втория в ранглистата Давид Лозонци.

България си осигури втори медал от Летните Олимпийски игри в Париж и той ще бъде най-малко сребърен! Семен Новиков се представи великолепно срещу втория в ранглистата Давид Лозонци и се класира на финала на олимпийския турнир по класическа борба в категория до 87 килограма. Новиков победи с 3:1 точки своя съперник.

Лозонци взе първата точка след около минута игра след отсъдена пасивност на българския национал. Новиков показа много добра защита, когато бе поставен в партер. Успя на два пъти да удържи атаката на своя съперник.

На три път българинът се опита да избута Лозонци, но унгарецът реагираше и се измъкна и в трите ситуации. В началото на втората част Новиков получи точка за същото, но партерът, в който бе поставен Лозонци бе кратък. Минута и половина преди края на срещата Новиков отново бе поставен в партер, но за втори път демонстрира блестяща защита.

17 секунди преди края българският национал избута съперника от тепиха и взе нова точка, а в самия край Лозонци направи същото, но Новиков бе на колене и не бе отсъдена точка за унгареца. Последва контестация от страна на унгарците, но тя не бе одобрена и на Новиков бе присъдена още една точка – 3:1.

На финала утре след 21:15 часа българският национал ще се изправи срещу световния вицешампион в категория до 82 килограма Алиреза Мохмадипиани (Иран), който навакса пасив от 0:3 и детронира защитаващия титлата си от Токио 2020 и двукратен световен първенец Жан Беленюк (Украйна) с 3:3 правилото за последна спечелена точка.

Един от първите, който слезе на ринга и прегърна разплакан от радост Семен Новиков бе бившият собственик на ЦСКА Гриша Ганчев. Ловешкият бизнесмен е сред най-крупните спонсори в борбата в последните 20 години.