25 % от абсолвентите на Морско училище завършват с отличен успех

Животът

10-08-2024, 15:49

Снимка:

ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

През новата учебна година в училището ще бъдат открити няколко нови специалности, включително магистърска програма по космическо инженерство и технологии.

Броят на абсолвентите, които завършват Висшето военноморско училище във Варна с отличен успех, и тази година е впечатляващ – една четвърт от тях, посочи днес пред БТА началникът на Морската академия флотилен адмирал проф. Боян Медникаров в словото си по време на церемонията по дипломиране на студентите от випуск 2024. Сред гостите на тържеството бяха Христо Гаджев - председател на комисията по отбрана в Народното събрание, проф. Елиза Стефанова - председател на Националната агенция за оценяване и акредитация, заместник областния управител на Варна Айрие Ибрямова, кметът Благомир Коцев, висши офицери, представители на морската индустрия, много родители.

503 студенти и курсанти получиха своите дипломи от Морско училище (ГАЛЕРИЯ СЪС СНИМКИ)

Дипломите си получиха 503-а студенти – бакалаври и магистри, от общо 14 специалности. Първенец на випуска е курсант мичман Рафаел Кънев от специализацията „Корабни машини и механизми“. Проф. Медникаров уточни, че през годините на обучението си Кънев е получил десетки отличия от спортни и научни форуми, като практикант е бил и част от екипажа на научноизследователския кораб „Св. св. Кирил и Методий“ по време на 31-а българска антарктическа експедиция.

Дипломирането не е само завършек на един важен етап от вашия житейски път, но и начало на новите възможности, които се откриват пред вас, се обърна Медникаров към младежите. По думите му по време на обучението си те са получили не само нови знания и умения, а и много житейски уроци, които ще им служат като основа да градят бъдещето си.

Медникаров поздрави родителите, както и целия екип на училището, които са вдъхновявали и насърчавали настоящите абсолвенти през годините на обучението им. Той благодари и на институциите, които подкрепят Морската академия – държавни и местни, на бизнеса, който инвестира във висшето образование. Началникът на ВВМУ подчерта, че благодарение на тази добра колаборация през новата учебна година в училището ще бъдат открити няколко нови специалности, включително магистърска програма по космическо инженерство и технологии.