ЖАЛКО! Грешки на обръчи отнеха олимпийския медал на ансамбъла ни (ВИДЕО)

Спорт

10-08-2024, 17:11

Снимка:

БОК

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Момичетата ни се събраха след първото съчетание, но това не беше достатъчно за бронз.

Ансамбълът ни по художествена гимнастика не успяха да се преборят за олимпийски медал в Париж и завършиха на четвъртото място в крайното класиране. Грациите ни допуснаха груби грешки в първото си излизане на пет обръча и това се оказа решаващо. 

Въпреки, че получиха най-висока оценка на три ленти и две топки, не успяха да наваксат изоставането си и останаха зад Китай, Израел и Италия.

За съжаление, отборът ни допусна неточности в изпълнението си с пет обръча, съчетание, поставено по музика на Енио Мориконе от филма „Професионалистът“ с добавени много ефектно български фолклорни мотиви. Ансамбълът ни получи оценка от 34.100 точки, което ги остави на предпоследното място след първите изигравания.

След това обаче те успяха да се съберат и взривиха залата с изпълнението си на ленти и топки, като нямаше груба грешка на композицията по ремикса на "Someone Else". Магдалина Миневска, София Иванова, Камелия Петрова, Рейчъл Стоянов и Маргарита Василева заслужиха всички аплодисменти от публиката и получиха 33.700 точки. Много висока оценка, която ги изкачи на второто място. 

Италианският ансамбъл обаче също беше безпогрешен и зае мястото за сребърното отличие преди Израел да сложи точка на битката.