Едночасовото закъснение на празничната заря разгневи варненеци

Мисия Варна

16-08-2024, 08:08

Снимка:

Varnautre.bg

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Повечето от присъстващите на буните на плажа в морската столица се разочароваха и от нейната продължителност, коато беше само около 3 минути.

С около 50 минути закъсня празничната заря за Деня на Варна снощи, видя репортер на Varnautre.bg. Началото ѝ беше предвидено за 23:30 ч., а първата от илюминациите се появи във въздуха чак в 00:20 минути. Това не беше единственото разочарование от празничната програма за варненци и гостите на града. Повечето от чакащите на буните на плажа в морската столица се разгневиха и от нейната продължителност, която беше само 3 минути, а по думите на присъстващите не блестеше и с особено очарование. Някой дори я оприличиха на „сватбарска пукотевица“. Голямото закъснение и очакването обаче разочароваха хората, част от които дори не дочакаха да видят тържествената заря.

От Община Варна предупредих още преди дни, че тази година зарята ще бъде съкратена на 6 минути, но в действиетлност нейната продължителност беше двойно по-малка. Тогава кметът Благомир Коцев оправда икономиите на времето за илюминации с това, че в програмата е предвидено и лазерно шоу, което обяче наблюдаваха само присъстващите на фестивала BREEZE BY EXIT, който се провеждаше край Пантеона в Морската градина.

Легендарните Gipsy Kings, Dire Straits и Stereo MC’s, които бяха специални гости за празника, също разочароваха голяма част от варненци. Повечето от посетителите на фестивала роптаеха срещу лошото сценично осветление и липсата на добра видимост. Други пък поставиха под съмнение автентичността на членовете на групите.

Най-голямото  негодувание от фестивала в социалните мрежи беше от тези варненци, който живеят в централната част на града и до три часа след полунощ бяха подложени на високите децибели от музикалната атака на последната група Saké Entertainment.

Не по-малък дебат се разрази и във Фейсбук където варненци също заформиха спор дали ще има заря или тя е била толкова кратка, че не са успели да я видят. Под пост с текст „Фитилът на тържествената заря май нещо е мокър...?“ се разрази лют сканзал по темата  между потребителите, който продължи до късните часове след зарята.

„Черешката на тортата“ пък беше за тези празнуващи, които бяха избрали да отидат до плажа с автомобилите си. На повечето от тях им се наложи да изчакат километрична опашка, за да се приберат по домовете си, въпреки поставения полицейски патрул, който се опитваше да регулира движението на кръговото от изхода от буните.