Бойко Борисов и ГЕРБ настояват Калин Стоянов да бъде отстранен

Новините

20-08-2024, 10:58

Снимка:

БГНЕС

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Призовавам за бързи оставки и да се ходи на избори. Какво значи „отлагам изборите“, заяви Борисов.

„Вчера видях вътрешен министър с вдигнат юмрук пред президентството. Недопустимо“, това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов по време на брифинг. Борисов заяви, че именно заради това му действие те настояват Стоянов да бъде отстранен, защото не може да бъде равноотдалечен. 

Лидерът на ГЕРБ припомни, че Калин Стоянов е назначен за шеф на ГДБОП по времето на Кирил Петков и Бойко Рашков. Бил е поканен в правителството Денков-Габриел като човек от системата, като условието му е било да бъде по-дълго министър.

Според Борисов Кожарева-Грънчарова е постъпила прибързано, защото държавата не може да става заложник на смяната на един вътрешен министър. Борисов припомни, че не са били съгласни с някои вътрешни министри, като припомни и незаконните арести извършвани от Бойко Рашков, но преглътнали в името на държавата. "Но няма да допуснем подобни хора отново във властта", заяви Борисов. 

Лидерът на ГЕРБ призова за отстраняването на Калин Стоянов, да се намери подходяща фигура и да се ходи на избори. 

"Що се касае до триковете, които играят нашите колеги, то те са лишени от логика. Предлагат да се съберем и да "изберем" омбудсман. Предложението, което дават е да залъжем хората, че се избира равноотдалечен човек, но мнозинството, което ще го избере ще си излъчи премиер. Това е върха на безпринципността. Не взимам страна. Ние тези дни сме работили върху безводието в страната, градове влизат в режими, водопровод не се строи и куп неща, които държавата очаква да се случат. Мислите ли, че администрацията работи?! Тя не работи от четири години, защото всеки ден се чудят кой ще й е началник", заяви Борисов. 

Считам, че и Горица Кожарева вече не може да изпълнява функциите си, защото веднага изтича при главния прокурор. Призовавам за бързи оставки и да се ходи на избори. Какво значи „отлагам изборите“, заяви Борисов. 

„Най-добронамерено, защото ние не сме страна и не може да участваме, президентът Радев, служебният премиер Главчев, не знам в каква позиция е Горица Кожарева, но според мен тези, от които зависи трябва да дръпнат назад червената линия“, заяви Борисов. Той допълни, че сме в ситуация в която не може да се избере еврокомисар и призовава политиците да се съсредоточат върху важните неща. 

„Четири години хаос, четири години разпад на държавността, нищо, нищо. Каква криза вече нямаме, нали искаха да махнат модела Борисов, това ви е „Промяната“, провал във всичко, а претенции до Господ. Предложих ли правителство, защо не го подкрепиха? Нямаше дори да се изказвам, ако не ме беше подразнило поведението като полицай. Сутринта пътувайки час и половина по Околовръстен път съм направил скица, вместо да звъня до АПИ, направих скица как да се направи и мост и тунел“, заяви Борисов и допълни, че това ще говори в кампанията, да има видими резултати, да се усещат, хората да го виждат. 

„Сега отново подаваме ръка, защото тя е по-силна от юмрука“, заключи лидерът на ГЕРБ.