Десет години "Най-дългата вечеря на плажа" ще отпразнуват варненци тази събота

Мисия Варна

22-08-2024, 11:26

Снимка:

Фейсбук/"Най-дългата вечеря на плажа"

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Носете си нещо за хапване и постелка, на която да ви е комфортно, призовават организаторите.

Десетгодишен юбилей ще отбележи събитието "Най-дългата вечеря на плажа", съобщи „ДНЕС+“.

Преди десет години идеята дойде от Снежина Кръстева, която тя сподели в социалната мрежа Фейсбук. Включиха се няколко човека и ето, че екипът бе готов - Снежина Кръстева и Лили Белева от Сдружение "Живей активно", Димитър Кръстев, Йордан Димитров, Мария Георгиева, Калоян Лъчезаров, Полина Иванова, Жени Миланова  и читалище "Просвета - 1927", в лицето на неговия председател Николай Бинев и районната администрация.

Естествено, помагаха и други хора, кой с каквото може, но този екип създаде "Най-дългата вечеря на плажа" преди десет години.

Първоначално мероприятието се провеждаше на 5 септември символична препратка към деня, в който България отбелязва Съединението- 6 септември. Такава бе и идеята - заедност - всички на една маса под звездите.

И речено-сторено. В дълги приготовления, търсене на спонсори и организация, първата най-дълга вечеря на плажа се състоя на 5 септември 2015 година. От този ден досега, хиляди варненци очакват с нетърпение новото издание на единствената по рода си вечеря на плажа.

През 2020 година събитието влезе в събитийния календар на община Варна, благодарение на кмета на града Иван Портних, който уважаваше мероприятието с присъствие и поздрави към варненци, а като за край на програмата даваше старт на пищна заря, която хората всяка година очакват с нетърпение. Организацията на вечерята премина в ръцете на  кмета на район Аспарухово Ивайло Маринов и служителите на кметството, като идеята бе да превърнат една идея в прекрасна традиция.

Плажът в Аспарухово са огласявали звезди като Графа, дует Ритон, Тони Димитрова, Братя Aргирови, Нели Рангелова, Тутурутка, Михаела Маринова, Deep Zone Project и др.

С годините се промени и датата на събитието, поради несигурността в метеорологичните условия.

Тазгодишното, юбилейно издание на Най-дългата вечеря на плажа ще се състои на 24 август, събота, от 19:30 ч. отново под звездите на плажа в Аспарухово. Отново ще има страхотни изненади, музикално-артистична програма, светлинно и огнено шоу, а гвоздеят на вечерта ще бъде Орлин Горанов.

И както винаги - носете си нещо за хапване и постелка, на която да ви е комфортно, призовават организаторите.

Най-дългата вечеря на плажа се превърна в емблема на заедност и сплотеност в най-южния район на Варна.