Предстоят мащабни ВиК-ремонти в Девня

Животът

27-08-2024, 13:55

Снимка:

Varnautre.bg/Архив

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Сред другите големи проекти на администрацията са строеж на градски басейн и на стадион.

Подмяна на водопроводите в Девня е приоритет в работата на общинската администрация в града. Това съобщи за Радио Варна кметът на Девня Свилен Шитов. Ремонтите ще започнат веднага след празника на Девня, който е днес – 27 август. Близо 18 милиона лева ще бъдат вложени в подмяната на вик-тръби, обясни Шитов и допълни, че се надява след тези ремонти честите аварии със спиране на водата в града да намалеят. ВиК-инфраструктурата в Девня е много стара и има почти всекидневни аварии. В района има големи водоизточници, които, според информация на ВиК-Варна, захранват с вода 50% и Варна и проблемите с честото спиране на водата не са поради липса на вода, а заради старата инфраструктура, каза още Свилен Шитов.

Сред другите големи проекти на администрацията са строеж на градски басейн и на стадион, каза още кметът на Девня.

Градът е забележителен с историята си и с това, че император Траян основава и изгражда по тези земи град Марционапол.През годините в района е имало повече от 30 мелници, в които е била смилана почти цялата продукция от Добруджа, разказа още Свилен Шитов. По неговите думи мястото е било райско, а днес освен с историята е забележително и с промишлеността си.

На 27 август се навършват 55 години, откакто селата Девня, Река Девня и Повеляново се обединяват в един град. По традиция и тази година празникът на Девня продължи четири дни с много настроение, забавления за малки и големи, кулинарни изкушения и концерти на любими български изпълнители и гости от чужбина. Кулминацията е тази вечер в парк „Разсадника“, където от 18:00 часа е  празничният концерт с участието на фолклорен ансамбъл „Варна“, кипърската звезда Аристос Константину & бенд, група „Тангра“ и фолк певицата Камелия.

"Празникът е за хората, да се забавляват, да излязат и да се разтоварят. Да са живи и здрави девненци, да са все така съпричастни в процесите, тъй като тяхната съпричастност, разбиране,  съвети и критики, ни мотивира да работим и да се стараем във всяко едно отношение.", пожела на жителите на Девня кметът на града.